Pagina's

vrijdag 18 maart 2016

Om te printen: Koekoeksklok voor (beginnende) kloklezertjes

Een koekoeksklokje om het kloklezen te oefenen. Handig als speelse inoefening thuis en misschien zijn de juffen en meesters er ook wel iets mee in de klas!


Ik heb er twee versies van gemaakt. De ene is in kleur, de andere is om zelf in te vullen en in te kleuren. Je print ze best af op een stevig papiertje. Ik printte het bv. af op fotopapier. Voor extra stevigheid kan je ze eventueel lamineren of plastificeren of op karton kleven.
Onderaan zie je een strook met de wijzers om uit te knippen. Met een splitpennetje bevestig je ze in het midden van het klokje. Voor de prille kloklezertjes kan je er eventueel voor kiezen om eerst enkel de kleine wijzer er op te zetten. 

        

Klik hierboven op de gewenste klok om te downloaden in pdf!
Om één of andere reden wil mijn printer de zwartwitversie in pdf niet proper afprinten. Hij heeft wel vaker z'n kuren, dus geen idee of dit aan de printer of de pdf ligt. Mocht dat bij jou ook het geval zijn, kan je hier eens de jpegversie proberen. Die print bij mij wel proper.

Je kunt de klokjes rondom uitknippen (zonder de tak dus) of gewoon het onderste strookje afknippen.


Veel kloklees-plezier!
Stefanie

5 opmerkingen:

 1. JJ heeft het al uitgeprint en deze middag gaat oma aan de slag emt Fleurtje
  dankjwel Stefanie ,tof idee dada

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, zo tof!!! Stuur maar een fotootje door hé van Fleurtje en haar klokje ;-)

   Verwijderen
 2. erg leuk voor mijn kleine zoon. Hij heeft toch nog moeite met klok kijken dus dit is erg leuk om uit te printen.

  BeantwoordenVerwijderen

Wil je graag een reactie of een berichtje achterlaten? Dat kan! Je hoeft er niet voor ingelogd te zijn. Duid bij 'Reageer als' de optie 'Anoniem' aan. Laat je bericht na en typ je naam gewoon onder je tekst. Klik op 'Publiceren'. Dan nog even de letters en cijfers overtypen in het controlevenster en nogmaals klikken op 'Publiceren'. Je bericht is geplaatst.