Pagina's

dinsdag 18 augustus 2015

Schelpenmagneetjes

Een deel van Siebes 'geslazwierde' schelpjes zijn magneten geworden.
Ideaal voor enkele zomerse strandfoto's.


Dit hebben we gebruikt: schelpjes, een lijmpistool, magneetjes, gewone doorzichtige lijm en glitters


Ik heb drie van de schelpen versierd met glitters: gewoon een doorzichtige, vloeibare lijm op de buitenkant uitwrijven met een kwastje en daarna bestrooien met glitters. Dat kan je eventueel je kleine spruit laten doen, de rest doe je best zelf.

Elke schelp vul je op met het lijmpistool. Laat ze even drogen. Een stokje eronder helpt zodat de lijm er niet uit vloeit.


Als de lijm bijna gestold is, leg je het magneetje erop. Met een beetje geluk kan je het er nog wat induwen en zit ie vast. Als de lijm toch al helemaal is gestold, doe er dan nog een klein toefje lijm op en leg er de magneet op.


Klaar! Ze hangen nu bij de rest van onze overvolle schouw...


Nog even dit:
-Ja, ik heb m'n vingers wel een paar keer net niet verbrand tijdens het lijmen. Die schelpen worden best wel warm + ik ben niet de properste lijmpistoolgebruikster.
-Ja, de glitters hangen nu zo'n beetje overal. OVERAL!
-Ja, onze schouw hangt echt zo vol. We kregen hem er bij toen we ons huis kochten, maar we steken 'm uit veiligheidsoverweging nooit aan.

Op z'n Bassie & Adriaans:
Tot de volgende keer maar weer!
Stefanie

1 opmerking:

Wil je graag een reactie of een berichtje achterlaten? Dat kan! Je hoeft er niet voor ingelogd te zijn. Duid bij 'Reageer als' de optie 'Anoniem' aan. Laat je bericht na en typ je naam gewoon onder je tekst. Klik op 'Publiceren'. Dan nog even de letters en cijfers overtypen in het controlevenster en nogmaals klikken op 'Publiceren'. Je bericht is geplaatst.