Pagina's

donderdag 30 juli 2015

Onderzetters voor oma

Voor oma's verjaardag probeerden we deze pin uit: onderzetters met foto's van haar vier oogappeltjes! Ik maakte er ineens 12. Het was te moeilijk om te kiezen uit al die foto's van onze kleine kadees.


De onderzetters zijn gemaakt van witte tegeltjes (10 op 10 cm). Het was even zoeken, maar we vonden ze uiteindelijk in de Brico Plan-it. (Dank-je-wel, Kyoko... Al ben ik wel wat teleurgesteld in je winkelkar-rijkunsten. Wel een prachtig domino-effect bij de behangrollen!)  Je kunt ze per stuk kopen en ze zijn in verschillende kleurtjes te verkrijgen. (Als je je tegeltjes hebt uitgekozen ga je best even langs bij de afdelingsverantwoordelijke om een bon op te maken, zo vermijd je een eventuele wachtrij, inclusief rode kaken aan de kassa.)
De foto's zijn geprint op fotopapier, maar ik denk dat het op gewoon papier ook moet lukken.
Met vernislijm (gevonden in AVA-papierwaren bij de afdeling deco-patch) kleef je de foto eerst vast op de tegel. Daarna leg je nog enkele laagjes vernislijm.
Op de achterkant van de tegel kleefde ik plakvilt. (Ook gevonden in Brico Plan-it: zo van die klevers om bv. onder de poten van een stoel te kleven om het geluid te dempen. Je kunt ze o.a. in vellen van 20 op 10 cm verkrijgen.)


Zeker het proberen waard. Oma was heel blij. Ik wil er ook! Misschien eens in Polaroidversie, zoals bij A cup of life.

Fijne vrijdag!
Stefanie

6 opmerkingen:

Wil je graag een reactie of een berichtje achterlaten? Dat kan! Je hoeft er niet voor ingelogd te zijn. Duid bij 'Reageer als' de optie 'Anoniem' aan. Laat je bericht na en typ je naam gewoon onder je tekst. Klik op 'Publiceren'. Dan nog even de letters en cijfers overtypen in het controlevenster en nogmaals klikken op 'Publiceren'. Je bericht is geplaatst.