Pagina's

donderdag 18 juni 2015

Polsbandjes voor avontuurlijke weglopertjes

 
Oma heeft een strandcabine gehuurd voor deze zomer. Dat wordt plezant!
Voor het geval één van onze spruiten (en dan denk ik vooral aan ons kleinste kwekje) in een avontuurlijke bui beslist het strand op eigen houtje te gaan verkennen - mijn overbezorgde moederhart hoopt van niet - dacht ik dat het wel interessant kon zijn om polsbandjes te voorzien met onze gegevens. Je kunt dat natuurlijk ook zo verkrijgen, maar het is je misschien al opgevallen dat we graag dingen zelf doen. Ik zag fluo partybandjes hangen in de AVA (volgens onze door dino's geobsedeerde Siebe de 'LAVA') en zag er meteen potentieel in. Lekker kleurrijk en opvallend. Je moest ze kopen in een pak van 100, we kunnen er dus wel een eindje mee weg. We kozen voor oranje, want Siebe vond dat 'cool'. Enkele dagjes nadenken later begon ik eraan en voilà, 't is gelukt. En ze zijn zelfs herbruikbaar geworden!


Ik ontwierp een setje labels voor jongens en meisjes voor op strand (met plaats om je cabinenummer en de strandpost in te vullen) of voor uitstapjes (handig in pretparken bijvoorbeeld). Misschien hebben juffen of meesters er ook wel wat aan...
Je kunt ze eventueel onderaan deze post downloaden en printen.

Zo ging ik te werk:

*Men kope een zak party-polsbandjes. 100 bandjes is veel, maar je kunt ze bv. ook delen met andere ouders? Ook wel leuk om te gebruiken als 'inkombandje' voor een verjaardagsfeestje of zo?


* De drukknoopjes kunnen er gemakkelijk af. Handig als je net als ik een herbruikbare versie wil maken. Anders laat je ze gewoon zitten.


* De drukknoopjes heb ik vervangen door kamsnaps.


* Kijk welk gaatje je zult nodig hebben door het bandje om de pols van je kind te passen. Maak het gaatje dat je nodig hebt groter met een perforator, anders kun je de kamsnaps niet op elkaar drukken om te sluiten.


* Even testen...


* Maak een inkeping van ongeveer 1,4 cm in het oranje gedeelte. Niet te hard doordrukken, zodat je niet door de achterkant zit. Deze inkeping dient om je labeltje in te schuiven.


* Print de labels, vul in en plastificeer. Dat kan heel eenvoudig met kleefband. Dit is voor de zekerheid, om de gegevens 'waterdicht' te maken. Knip netjes bij.


* Schuif het labeltje langs de inkeping in het bandje. Met een stokje lukt dit prima.


* Nog even het overtollige stuk band afknippen en klaar!


Ter info: Voor de foto gebruikten we fictieve gegevens. ;-)

Siebe wilde z'n polsbandje wel eens showen... 't Wordt tijd dat het vakantie is, ons mannetje heeft er zin in! Zot geval!


Download hieronder de labels. Als je klikt op de link, krijg je een pdf met een A4'tje met een set labels om te printen.

-strand jongen:
https://drive.google.com/file/d/0B9ZKjdBHhvBCOTVHTnk1WjFHS2s/view?usp=sharing
-strand meisje:
https://drive.google.com/file/d/0B9ZKjdBHhvBCcEo4cWZ5WDFDN28/view?usp=sharing
 -zonder strandcabine jongen:
https://drive.google.com/file/d/0B9ZKjdBHhvBCR1J5MEQxc1NlOHc/view?usp=sharing
-zonder strandcabine meisje:
https://drive.google.com/file/d/0B9ZKjdBHhvBCZW1iVGR0Slh5MGs/view?usp=sharing
 
Broterhammengroetjes,
Stefanie

3 opmerkingen:

Wil je graag een reactie of een berichtje achterlaten? Dat kan! Je hoeft er niet voor ingelogd te zijn. Duid bij 'Reageer als' de optie 'Anoniem' aan. Laat je bericht na en typ je naam gewoon onder je tekst. Klik op 'Publiceren'. Dan nog even de letters en cijfers overtypen in het controlevenster en nogmaals klikken op 'Publiceren'. Je bericht is geplaatst.