Pagina's

dinsdag 17 februari 2015

Fluoschilderen met dino's en een diepvrieszakje

Allez vooruit, we gaan er weer voor. We namen even een lange blogpauze.
Geen tijd, geen energie, te veel werk... je kent dat wel. We checkten eindelijk ook nog eens de blog-mailbox en hebben tijdens onze 'afwezigheid' enkele toffe mailtjes ontvangen. Er waren een paar vragen naar het patroontje voor de poppenverzorgtas. Als we even de tijd vinden, zetten we deze zeker online, beloofd!

We zitten met een zieke kleuter hier in huis, dus houden we ons hier maar een beetje binnen bezig. Hij is naast auto's en vliegtuigen sinds kort ook gefascineerd door dino's. Dus we deden iets met dino's en verf.
 
Dinovoetafdrukken stempelen met fluoverf. Ons pietje-precies was er niet gerust in... *dramatisch* "Maar, mama, mijn dino's zullen dan vuil zijn van de veeeeerf!" 
Na het bewijs te hebben geleverd met één testdino-in-de-verf-en-dan-weer-afwassen, was 't goedgekeurd en gaf hij zich helemaal. En z'n dino's zijn ondertussen ook weer allemaal vlekkeloos schoon.


Tegen dat Siebe klaar was met z'n kunstwerkje werd Amélie wakker van haar middagdutje en wou ze die verf ook wel eens uitproberen. Ik had even geen zin in geknoei, dus paste ik een Pinterest-ideetje toe. Siebe koos op de computer een kleurplaat uit voor z'n zus. Ik knipte ze uit, deed er fluoroze en fluo-oranje verfklodders op en stak het in een diepvrieszakje. Zakje dicht en hopla, Amélie kon zich naar hartelust uitleven op haar kunstwerk. Achteraf knip je het zakje best open om het werkje er uit te halen, anders gaat het scheuren.


Ta-daaaaaaaaa!

3 opmerkingen:

Wil je graag een reactie of een berichtje achterlaten? Dat kan! Je hoeft er niet voor ingelogd te zijn. Duid bij 'Reageer als' de optie 'Anoniem' aan. Laat je bericht na en typ je naam gewoon onder je tekst. Klik op 'Publiceren'. Dan nog even de letters en cijfers overtypen in het controlevenster en nogmaals klikken op 'Publiceren'. Je bericht is geplaatst.