Pagina's

zondag 4 mei 2014

Zondags dessertje

Geen koffiedrinker, dus ook geen liefhebber van de klassieke tiramisu.
Geef mij maar deze frisse aardbeienvariant.
In het receptenboekje 'Wat eten we vandaag?' van Kind&Gezin staat er een gemakkelijk recept voor bananentiramisu. Ik vervang de bananen door aardbeien en de cacaopoeder door bloemsuiker.


Nodig:

-1 bakje aardbeien
- 1 pak lange vingers
- 150 ml room
- 250 g mascarpone
-50 g kristalsuiker
-150 ml (vers) fruitsap naar keuze
-bloemsuiker

Doen:

-Was en ontkroon de aardbeien. 
-Snijd de helft van de aardbeien in schijfjes en de andere helft telkens in twee.
-Vul een kom met fruitsap. Ik koos deze keer voor bloedsinaasappelsap uit brik, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf uitpersen.
-Klop de slagroom stijf. Spatel er de mascarpone en kristalsuiker door.
-Zet een diepe schaal (bv. ovenschotel) klaar.
-Begin met een eerste laag lange vingers die je telkens eerst door de fruitsap haalt.
-Schep er een laag van het mascarpone-mengsel op.
-Leg daarboven een laag aardbeienschijfjes.
-Bouw de laagjes verder op.
-Eindig bovenaan met een laag halve aardbeien.
-Zet in de koelkast voor minstens een uurtje.
-Bestrooi voor het opdienen met bloemsuiker.

Smmmakelijk!

7 opmerkingen:

Wil je graag een reactie of een berichtje achterlaten? Dat kan! Je hoeft er niet voor ingelogd te zijn. Duid bij 'Reageer als' de optie 'Anoniem' aan. Laat je bericht na en typ je naam gewoon onder je tekst. Klik op 'Publiceren'. Dan nog even de letters en cijfers overtypen in het controlevenster en nogmaals klikken op 'Publiceren'. Je bericht is geplaatst.