Pagina's

woensdag 7 mei 2014

Een schortjurkje voor Amélie

Waarschijnlijk wel één van de allergemakkelijkste jurkjes om te maken, nog eenvoudiger zelfs dan een A-lijntje: een schortjurkje.
Een schattige pamperpoep kan dit dragen met een legging of in de zomer met een schattige bloomer.

Onze dochter heeft niet zo veel geduld om zich te laten aankleden. Dat gebeurt hier altijd in stappen. Hier waren we er al in geslaagd om een pamper, romper en kleedje aan te krijgen. Dan maar even in blote billetjes rondhangen... tot mama klaar is voor de volgende uitdaging: de legging, sokken en slofjes.


Stofje: Bambiblauw
Patroon: Ottobre, lente 1/2012 - Of voor een gratis patroontje en mooie uitleg: Leven met Liv
Het patroon is in 1 stuk. Je knipt het uit in de buiten- en binnenstof, stikt beide delen met de goede kanten op elkaar en laat een keergaatje vrij. Je keert het jurkje door het keergat en stikt het dicht. Afwerken met drukknoopjes aan de schouders en eventueel nog eentje ergens achteraan zoals bij Leven met Liv.


4 opmerkingen:

Wil je graag een reactie of een berichtje achterlaten? Dat kan! Je hoeft er niet voor ingelogd te zijn. Duid bij 'Reageer als' de optie 'Anoniem' aan. Laat je bericht na en typ je naam gewoon onder je tekst. Klik op 'Publiceren'. Dan nog even de letters en cijfers overtypen in het controlevenster en nogmaals klikken op 'Publiceren'. Je bericht is geplaatst.