Pagina's

donderdag 24 april 2014

Gastblogpost: Tatjana's autospeelmat

Creatieve duizendpoot Tatjana maakte een oprolbare-meeneem-auto-speelmat voor haar kleinste neefje dat bijna 3 jaar is. Ze nam foto's en schreef speciaal voor Broterhammen met gele confituur een handige DIY uit! Een leuk naaiprojectje, ook haalbaar voor beginnende naaitalenten!

Nodig:
-autobaanstof voor de binnenkant
-bijpassende stof voor de buitenkant
-drukknopen (bv. kamsnaps)

Aan de slag:
-Knip uit de autostof en de effen stof 2 lappen uit die even groot zijn (de vorm en de grootte kan je gewoon zelf kiezen).
-Verstevig eventueel de autostof met vlieseline. Je kan de mat natuurlijk extra zacht maken door  wattine tussen de twee stofjes te leggen.
-Knip uit de effen stof (of een andere bijpassende stof) een strook voor de 'garagebox' van 20 cm hoogte en even breed als de grote lappen stof (in dit voorbeeld: 50 cm)
-Vouw deze laatste strook dubbel en strijk glad.
-Leg de 'garagestrook' op de lap autostof. Leg de garagestrook zo dat de open kant tegen de rand van de autostof ligt. Speld vast.
-Stik de garagestrook nu vast door om de 10 cm een lijntje te stikken (loodrecht op de stofrand en telkens tot het einde van de garagestrook.)

 -Indien je er drukknopjes of een lint aan wil bevestigen is dit beter om het NU te doen, anders heb je (zoals ik voor heb) het poepje van het knopje dat in de weg ligt om te racen!  Om te bepalen waar de drukknopen moeten komen, rol je de stof om in plooien van 10 cm (= de lengte van je garagestrook) zoals je dat ook zult doen als je de speelmat meeneemt. Markeer eerst waar je de drukknopen wil en bevestig ze vervolgens op de effen stof.
 -Leg de twee grote lappen stof met de goede kanten op elkaar, speld mooi vast en stik rondom. Laat een keergaatje vrij. 

-Draai het hele boeltje binnenstebuiten en naai het keergaatje dicht! 

*Tadaam!*

Je kan de speelmat natuurlijk ook nog versieren door bv. op de garagestrook cijfertjes te sjabloneren.
  

Tatjana koos naar eigen zeggen voor de 'luie versie' door een stofje te kiezen met autobanen op. Ze gaf nog deze mooie Pin mee voor creatievelingen die het zien zitten om de autobanen zelf te stikken!

Het autobaanstofje vond Tatjana op het Stoffenspektakel. Je kan ze ook hier vinden. Of wat dacht je van dit autobaanstofje?
De blauwe stof is van Ikea.

Dank-je-wel, Tatjana voor deze leuke DIY! Ik bestel alvast zo'n autobaanstofje en maak er eentje voor Siebe!

2 opmerkingen:

Wil je graag een reactie of een berichtje achterlaten? Dat kan! Je hoeft er niet voor ingelogd te zijn. Duid bij 'Reageer als' de optie 'Anoniem' aan. Laat je bericht na en typ je naam gewoon onder je tekst. Klik op 'Publiceren'. Dan nog even de letters en cijfers overtypen in het controlevenster en nogmaals klikken op 'Publiceren'. Je bericht is geplaatst.