Pagina's

maandag 7 april 2014

DIY: Ikea loopwagen in een nieuw kleedje

Ergens in huis stond nog dit Ikea 'Ekorre'-loopwagentje dat al mooi z'n nut had bewezen bij Siebes eerste stapjes. Het plan: het loopkarretje Amélie-proof maken.

Nodig: Ekorre loopkarretje, rode hoogglanslak (ik gebruikte een spuitbus, maar zal in het vervolg toch maar gewoon verf en borstel nemen), afplaktape, krantenpapier, nagellakremover (voor de vlekken achteraf), plakplastiek, schroevendraaier, schuurpapier

Doen:
1-2) Haal de achterste wielen en de hendel met een schroevendraaier van het karretje. Balen dat de voorwielen er niet af kunnen, dus afplakken die handel!


 3 - 4 - 5) Eerst even lichtjes afschuren. En dan verven maar. Ik gebruikte een spuitbus, maar was daar toch niet zo handig mee... met aan de zijkanten een aantal uitlopers als gevolg. Daarbovenop nog een beetje pech met het weer, waardoor het krantenpapier in de natte verf vloog. Maar, hé, er is niets wat een mooi plakplastiekje niet kan verdoezelen. Sjans dat ik hier nog een appelrolletje liggen had. Dus, hoewel ik een roodmetwittebollenkarretje voor ogen had, werd het een vrolijk appelkarretje! En als we nog eens een keer tijd hebben, dan vormen we dat karretje nog eens om tot een schattige poppenbuggy, zoals hier!

5 opmerkingen:

 1. Zo supercute gemaakt!!! Ze gaat e trein gaan met haar karretje :-) En alvast e very happy bday voor de grote spruit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super remake! Daar zal ze wel blij mee zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh dat ziet er zoveel leuker uit dan het originele!
  Happy B-day voor de jarige!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey, heb je genomineerd voor de Liebster Blog Award.
  Op mijn blog vind je de vragen.
  Groetjes,
  lieveke-en-zus.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen

Wil je graag een reactie of een berichtje achterlaten? Dat kan! Je hoeft er niet voor ingelogd te zijn. Duid bij 'Reageer als' de optie 'Anoniem' aan. Laat je bericht na en typ je naam gewoon onder je tekst. Klik op 'Publiceren'. Dan nog even de letters en cijfers overtypen in het controlevenster en nogmaals klikken op 'Publiceren'. Je bericht is geplaatst.