Pagina's

zaterdag 19 april 2014

Broccoligeurtje

Vroege vogels hier deze morgen. Rond zes uur werd er al volop gecommuniceerd tussen kamer 1 en kamer 2. Wij in kamer 3 waren er nog niet klaar voor, maar na een kwartier doen alsof we van al dat jong geweld nog niet wakker geworden waren, moesten we er met een 'Mamaaaa, ik moet pipi doeeeeen!' van de zoon dan toch noodgedwongen uit. (Hij weet hoe hij het moet aanpakken, die kleine slimmerd. Gezien we dat slapen zonder natte broek aan het oefenen zijn, mogen we geen enkele kans op een droge broek onbenut laten!)
En als je dan toch al wakker bent, kun je er maar ineens invliegen. En zo komt het dat er hier al van 's morgensvroeg zo'n 'heerlijke' broccoligeur hangt die we er ondanks de dampkap op volle bak te zetten, maar niet uitkrijgen. Maar 't zal smaken deze middag! (Als er tegen de middag nog veel van over zal schieten, natuurlijk!)

Niet echt het origineelste gerecht, maar wel héél eenvoudig en snel klaar!

Quiche met broccoli en zalm 
12 punten per 1/4 quiche

Nodig:  
-1 rond vel bladerdeeg
-250 gram zalm
-2 stronkjes broccoli
-3 eieren
-1 potje Philadelphia light met kruiden
-peper en zout

 Doen:
-Oven voorverwarmen op 180°. 
-Ronde taartvorm bekleden met bakpapier en het bladerdeeg.
-De broccoli in kleine roosjes verdelen en een vijftal minuutjes laten koken. Afgieten en wat droogdeppen.
-Een mengsel maken van de 3 losgeklopte eieren met de roomkaas.
-De broccoli en de zalm verdelen over de taartvorm.
-Het mengsel erover gieten. Kruiden met peper en zout.
-40 minuutjes in de oven op 180°

4 opmerkingen:

  1. Dat ga ik een keer proberen, het ziet er heerlijk uit!
    Ik heb je trouwens genomineerd voor de Liebster Award! Kijk even op mijn blog voor de spelregels en uitleg :-)
    Fijne Pasen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Super, zeg, bedankt! Een leuke blog ook van jou! Ik zal er binnenkort eens mijn werk van maken, van die Liebster Awards.

      Verwijderen
  2. Hi! I would like to invite you to check out our site mytaste.be . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to
    your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.mytaste.be/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.

    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen

Wil je graag een reactie of een berichtje achterlaten? Dat kan! Je hoeft er niet voor ingelogd te zijn. Duid bij 'Reageer als' de optie 'Anoniem' aan. Laat je bericht na en typ je naam gewoon onder je tekst. Klik op 'Publiceren'. Dan nog even de letters en cijfers overtypen in het controlevenster en nogmaals klikken op 'Publiceren'. Je bericht is geplaatst.