Pagina's

woensdag 9 april 2014

Zookoeken en pompoms

Met een dagje vertraging trakteerde Amélie vandaag voor haar allereerste verjaardag bij de dagmoeder. Niet dat ze het zelf beseft heeft, maar 't is maar dat ze het ons later niet kan verwijten.


Ook eens uitproberen?

Voor de verpakking:

Nodig: 2 stevige A4'tjes met een leuke print of 2 stevige witte A4'tjes en een printer, naaimachine en naaidraad, (evt. schaar om bij te knippen)

Doen:
-Kies 2 vellen stevig papier met een leuke print of print ze zelf uit op stevig papier. Kijk bv. eens op deze blog bij 'Om te printen' voor een leuk brandweerpapiertje.
In onze versie: vooraan een gerecycleerd luchtballon-met-vogelontwerpje van Amélies geboortekaart en achteraan een print dat geïnspireerd is op een Laléstofje. Die vogeltjes werden hier al voor de trouwkaart, een nieuwjaarskaart, geboortekaart en blogbanner gebruikt. Hoe ver kan je eigenlijk gaan in het uitmelken van 1 ontwerp?;-)

-Leg het papier met de witte kanten op elkaar. Stik de zijkanten en onderkant vast op +- 0,5 cm van de boord. Let op bij het stikken op dik papier, je naaimachine zou wel eens durven tegenspartelen - zoals bij ons het geval was. Kies eventueel voor een iets stevigere naald (bv. jeansnaald) en houd er rekening mee dat veelvuldig stikken van papier je naald bot maakt.

-Vul het zakje en stik vervolgens ook de bovenkant dicht.


Voor de doe-het-zelf-pompoms:
Nodig: zijdepapier in verschillende kleurtjes, lat, potlood, schaar, naaimachine en naaidraad, koord, (doorzichtig) envelopje, stickerpapier, printer, washitape

Doen:
-Leg 8 laagjes zijdepapier op elkaar. Als je net als ons kiest voor tweekleurige pompoms, wissel dan laag per laag van kleur. Wij kozen voor fuchsia-rood en geel-lichtblauw.
-Teken op je bovenste laag een strook van 25 cm op 15 cm. Knip de rechthoek doorheen de 8 laagjes uit.
-Vouw de rechthoek accordeongewijs over de breedte op met plooitjes van telkens +- 1,5 cm.
-Stik het midden vast.
-Kies zelf hoe je de uiteinden knipt. Bij ons: rond.
-Knip een stukje koord op de gewenste lengte en knoop het rond het midden.


-Wij verpakten onze pompoms telkens per drie (met koordjes van verschillende lengtes) in een doorzichtig envelopje van AVA.
-We maakten een kleine fotohandleiding en printten het uit op stickerpapier dat we vervolgens plakten op het envelopje. Je kan onze fotohandleiding hier downloaden.
-Onze favoriete Sukha-quote mocht niet ontbreken op het zakje.

Voor de koekjes:

Nodig: Leibniz Zookoekjes (of andere), snoepzakjes, stevig papier met een leuke print, Pritt lijmroller of dubbelzijdige tape.

Doen:
De Zoo-koekjes (althans degene die we zelf niet opaten) staken we in zakjes die nog over waren van Amélies geboortesuikers. Het kaartje bovenaan het zakje is ook een gerecycleerd figuurtje van haar geboortekaart, met voor de gelegenheid een 'Pip-kadertje' er rond.
 -Knip uit een stevig papiertje een rechthoek die even breed is als je zakje. (bij ons 8 cm) Als lengte kozen wij 9 cm. Dit kaartje plooi je dubbel over de bovenkant van het zakje. Je lijmt het langs de binnenkant vast m.b.v. dubbelzijdig plakband of een Pritt lijmroller.


Klaar!

Zo zien die pompoms eruit in afgewerkte toestand:

P.S.: Geen zin om zoveel moeite te doen en rommel te maken? Je kan ook een doe-het-zelf Pompompakketje van bv. Hema gebruiken!

12 opmerkingen:

 1. Amai, daar is goed over nagedacht! Heel leuke traktatie, wou dat er ook zo'n moeders bij mij in de crèche zitten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met zo'n schitterende traktatie gaan die kindjes méér dan blij zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk en goed gevonden!
  Toffe blog trouwens, ik ga je volgen!
  Groetjes,
  Fien ( www.madebymissmus.blogspot.be )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk, zeg! En ik volg je terug, benieuwd naar wat jij nog allemaal vanonder jouw naaimachine tovert. Mooie creaties op je blog!!

   Verwijderen
 4. Hahaha ideeën in je hoofd zijn altijd sneller klaar dan in de werkelijkheid. Maar het resultaat is het nachtelijke uur en de wallen onder je ogen meer dan waard! Erg mooi. En nog gefeliciteerd met je kleine dame!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik nomineer je voor de Liebster Award! Kijk even op mijn blog: http://handmade-mieke.blogspot.be/2014/04/liebster-blog-award.html

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb je ideeën onmiddellijk gepind! Super tof idee!

  BeantwoordenVerwijderen

Wil je graag een reactie of een berichtje achterlaten? Dat kan! Je hoeft er niet voor ingelogd te zijn. Duid bij 'Reageer als' de optie 'Anoniem' aan. Laat je bericht na en typ je naam gewoon onder je tekst. Klik op 'Publiceren'. Dan nog even de letters en cijfers overtypen in het controlevenster en nogmaals klikken op 'Publiceren'. Je bericht is geplaatst.