Pagina's

zaterdag 22 maart 2014

Scootermuts voor Siebe

Hij zweet zich te pletter in z'n pilotenmuts. Tijd dus voor een lente-versie.
Zo'n lentemuts, dat krijg je op een halfuurtje wel voor mekaar, dacht ik.
Verkeerd gedacht.
Wat prutswerk met het patroon, op zoek naar de juiste instellingen voor de overlocksteek, spoeltje leeg, draad in de knoop, naald kapot, bovendraad op, boordje verkeerd aangenaaid...

Koortsige Siebe gaf het wachten op z'n nieuwe muts al snel op...


Maar ik vond al gauw een ander slachtoffer om de muts te showen....


En nu maar hopen dat die stoere zoon van ons er met z'n nieuwe muts niet te veel zal bij lopen als het melkmeisje van La Laitière.


Patroontjes voor een tricotmuts voor kleuters zijn niet zo gemakkelijk te vinden. (De meeste zijn voor baby's). Ik printte dit mutspatroontje af, tekende het uit op Siebes maat en paste het één en ander aan: zoals een strook van een 5-tal cm breedte tussen de twee zijdelen, die loopt van voren naar achteren. De oortjes paste ik ook wat aan. Ik werkte af met een boordbandje zoals je dat bij een T-shirt ook doet.

Stof en boordband: Koekepeertje

Volgende uitdaging: een bijhorend driehoekssjaaltje?

2 opmerkingen:

  1. Mooie muts, hoor! En leuk slachtoffer om te showen hehe
    Veel beterschap voor je zoontje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke muts!!! Van harte beterschap!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Wil je graag een reactie of een berichtje achterlaten? Dat kan! Je hoeft er niet voor ingelogd te zijn. Duid bij 'Reageer als' de optie 'Anoniem' aan. Laat je bericht na en typ je naam gewoon onder je tekst. Klik op 'Publiceren'. Dan nog even de letters en cijfers overtypen in het controlevenster en nogmaals klikken op 'Publiceren'. Je bericht is geplaatst.