Pagina's

dinsdag 11 maart 2014

Koken voor punten: Gehaktbrood van kippengehakt met appeltjes


Zoals beloofd, al een eerste brunch-receptje! Smmmakelijk!


Voor het gehaktbrood:

NODIG:
- 1 kg kippengehakt
- 1 ui
- 2 appeltjes
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels peterselie
- 2 eieren
- 100 gr paneermeel
- peper en zout
- een beetje boter (om de ovenschaal in te vetten)

DOEN:
-Oven voorverwarmen op 180°. Ovenschaal invetten met boter en bekleden met bakpapier.
-Ui pellen en snipperen.
-Appel schillen en in kleine blokjes snijden. Leve de nicer dicer plus! ;-)
-Knoflook pellen en snipperen.
-De ui, appel, knoflook, peterselie, eieren en het paneermeel in 1 kom gooien. Kruiden met peper en zout.
-Kneden tot een broodje.
-1 uur laten bakken in de oven op 180°.
-KLAAR!

Voor de veenbessensaus:

NODIG:
-350 g veenbessen
-100 g suiker
-water

DOEN:
-Veenbessen in een bodempje water met de suiker laten stoven tot compote. Kruiden met peper en zout.

En hoeveel punten kost dat?
Voor het gehaktbrood: Indien je een rechthoekige bakvorm van 26 cm lengte gebruikt, reken je per plakje van 1 cm dik 2,5 punten. Indien je een rechthoekige bakvorm van 30 cm lengte gebruikt, reken je 2 punten per plakje van 1 cm dik.
Voor de veenbessensaus: Een volledig potje is 10 punten. Daarmee heb je zeker genoeg voor minstens 10 personen. Als je ruim rekent, tel je dus 1 punt per portie.

Naar een receptje uit Libelle. Een beetje aangepast naar eigen smaak.

2 opmerkingen:

  1. Ik tel geen punten maar het recept lijkt me heerlijk!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Probeer ik zeker eens uit ! Heerlijk gepresenteerd trouwens !

    BeantwoordenVerwijderen

Wil je graag een reactie of een berichtje achterlaten? Dat kan! Je hoeft er niet voor ingelogd te zijn. Duid bij 'Reageer als' de optie 'Anoniem' aan. Laat je bericht na en typ je naam gewoon onder je tekst. Klik op 'Publiceren'. Dan nog even de letters en cijfers overtypen in het controlevenster en nogmaals klikken op 'Publiceren'. Je bericht is geplaatst.